Dagbesteding voor jeugd met een lichte of matige indicatie

Loop je steeds tegen allerlei dingen aan die niet lukken of zou je graag een fijne dagbesteding willen hebben? Dan is dagbesteding bij Welgaard misschien iets voor jou. Dagbesteding is begeleiding – in een groep – waarbij kinderen en jongeren verschillende activiteiten doen. Wij kijken vooral naar wat jij kunt in plaats van naar wat nog niet zo goed lukt. Wij stimuleren eigen initiatief en zelfstandigheid.

De groep is niet groter dan 12 personen. Het kan een volledige jongerengroep zijn of een groep met zowel jongeren, volwassenen en ouderen. Vooral in de laatste groep kan iedereen elkaar aanvullen met eigen kwaliteiten. Bijvoorbeeld: jij helpt mee in de keuken en een volwassene leert jou de klusjes op technisch gebied te doen.

Regelen

Bij Welgaard kan het kind/de jongere terecht als het om een lichte of matige indicatie gaat. Hoe u als ouder/verzorger dagbesteding regelt, is afhankelijk van de situatie van uw kind/jongere:

  1. Via uw gemeente. Uw gemeente is verantwoordelijk voor hulp aan uw kind vanuit de Jeugdwet. Dagbesteding en dagopvang zijn een vorm van jeugdhulp.
  2. Heeft uw kind een ernstige beperking? Dan vergoedt het zorgkantoor mogelijk de kosten van dagbesteding vanuit de Wlz. U vraagt een indicatie voor de Wlz aan bij het CIZ.