Welgaard biedt verschillende vormen van dagbesteding

Onze activiteiten spreken mensen aan op hun eigen kracht en mogelijkheden. Zo kunnen onze gasten niet alleen aanschuiven bij de activiteiten, maar waar mogelijk ook worden betrokken bij de organisatie ervan. De dagbesteding wordt uitgevoerd onder begeleiding van ervaren professionals en betrokken vrijwilligers. Om iedereen de benodigde aandacht te geven, zijn de groepen nooit groter dan 12 gasten per dagdeel.

Algemene voorziening
Welgaard biedt u de mogelijkheid om zonder een indicatie dagbesteding bij te wonen. U hoeft hiervoor geen indicatie aan te vragen. Wilt u hulp, ondersteuning of begeleiding bij de invulling van uw dag? Of bent u gewoon op zoek naar mensen om u heen en gezelligheid? Wilt u deelnemen aan de activiteiten die er al zijn of wellicht meehelpen om activiteiten te organiseren? Elke dinsdag bieden we een algemene voorziening dagbesteding in twee dagdelen. U bent van harte welkom.

Als u gebruik maakt van de algemene voorziening, dan zijn hier kosten aan verbonden: €25,00 per dagdeel incl. een maaltijd. Zonder de maaltijd betaalt u €20,00. Doordat we in het Dorpshuis in Ochten gevestigd zijn, kunnen we hier direct de juiste verbindingen leggen met diverse verenigingen.

Deelname dagbesteding voor mensen met een indicatie
Heeft u een lichte of matige indicatie, dan is Welgaard misschien wel wat voor u. Samen met u kijken we naar de mogelijkheden die er zijn vanuit uw ondersteuningsvraag. Heeft u (nog) geen indicatie? Lees hier of u in aanmerking komt voor een indicatie en wat u dan moet doen.

De indicatiesteller bespreekt met u welke vorm van hulp u nodig heeft en voor hoeveel uur. Tijdens het indicatiegesprek kunt u aangeven dat u deel wilt nemen aan de dagbesteding van Welgaard. Wij krijgen dan uw gegevens en kunnen u vervolgens snel helpen. In een kennismakingsgesprek bespreken we uw wensen, mogelijkheden en (zorg)vraag.  Dit doen wij aan de hand van de vragenlijst van Dagbesteding Wens op Maat. Afhankelijk van de indicatie kunt u één of meerdere dagdelen meedoen. Een maaltijd is hierbij inbegrepen.

Vervoer
Indien u ook een beschikking heeft voor ‘vervoer’, dan wordt dit door Welgaard geregeld. U wordt op de afgesproken dag(en) thuis opgehaald en ook weer thuisgebracht. Het vervoer naar de dagbesteding wordt vergoed via de Wmo of Wlz.

We bieden dagbesteding voor jeugd, volwassenen, ouderen en arbeidsmatige dagbesteding. We leggen u graag uit wat de verschillende vormen inhouden en welke regelingen van toepassing zijn. Bekijk onze activiteiten en de dagbesteding van uw keuze of neem vrijblijvend contact met ons op.

Gasten bij Welgaard

Ilona en Marco Ilona en Marco zijn graag geziene gasten bij…

Kom ik in aanmerking voor een indicatie en wat moet ik dan doen?
U kunt bij ons, het Wmo loket of zorginformatiepunt in uw gemeente of bij uw thuiszorgteam terecht met uw vraag over deelname aan dagbesteding. Via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en de Wet langdurige zorg (Wlz) wordt in de vorm van een indicatiestelling beoordeeld of u in aanmerking komt voor dagbesteding. Lees hier meer.