Gasten bij Welgaard

Ilona en Marco

Ilona en Marco zijn graag geziene gasten bij dagbesteding Welgaard in Dorpshuis Ochten. Hoewel de dagbesteding er voor beiden anders uitziet, voelen ze zich er allebei goed thuis.

Ilona: “De dagbesteding voelt als een tweede huis. Hier mag ik mezelf zijn. Er is altijd wel iets te doen, maar niets moet. Dat is zo fijn. Ik ga ook altijd met een blij gevoel naar huis.”

Marco in de moestuin
Marco is ook zeer positief: “Ik ben via de website terechtgekomen bij Welgaard. Na jaren zoeken heb ik eindelijk een plek gevonden waar ik mij thuis voel. Ik ga nooit met tegenzin hiernaartoe.”

Ook de begeleiding bij Welgaard bevalt goed bij de gasten. Ilona: “Eva, mijn begeleidster van het RIBW, heeft mij doorverwezen naar Welgaard. Met de begeleiding hier heb ik hele fijne gesprekken. Jolanda en Manja hebben allebei een luisterend oor. Ik ben zo blij dat ik hier ben gekomen.”

Gasten bij Welgaard
Gasten bij Welgaard

Het delen van ervaringen en het ontmoeten van gelijkgestemden is waardevol voor alle betrokkenen. Marco vervolgt: “Je kan hier samen met anderen open praten over je problemen en over je plezierige ervaringen. Ik heb hier een moestuin aangelegd. De kruiden en groenten worden nu gebruikt voor de lunch. En in de toekomst voor gebruik in de Lunch- en Tearoom.”

Samen aan de slag
De dagbesteding bij Welgaard is anders ingestoken dan bij reguliere zorgaanbieders. Bij Welgaard werken de gasten zelf zoveel mogelijk mee, tot groot genoegen van iedereen. Marco: “Ook vind ik het leuk om actief mee te helpen aan de opbouw van de diverse activiteiten die hier plaatsvinden.” En daar is het team van Welgaard natuurlijk ook blij mee.

Open huis Welgaard

WELGAARD OPENT HAAR DEUREN op 4 juli

Welgaard opent haar deuren. Wij nodigen u graag uit voor een open huis op woensdag 4 juli 2018 van 19.30-21.30 uur. Deze avond is vooral bedoeld voor mensen die wellicht aan onze dagbesteding mee willen gaan doen, hun naasten en mantelzorgers. Natuurlijk zijn andere belangstellenden ook van harte welkom!

Welgaard verzorgt dagbesteding in de Betuwe in het Dorpshuis van Ochten. In een warme en huiselijke omgeving begeleiden wij u met de nodige zorg en aandacht bij uw activiteiten. Wij streven naar zoveel mogelijk zelfredzaamheid en stimuleren eigen initiatief.

Wij benaderen u vanuit uw talenten en uw mogelijkheden. We gaan samen met u op zoek naar een voor u goed passende dagbesteding. Wij verbinden vanuit de diversiteit in de samenleving kwetsbare en minder kwetsbare mensen met elkaar. Dit heeft een positief effect op de maatschappelijke participatie. Om voldoende aandacht en zorg voor de gasten te hebben, bestaan de groepen uit maximaal 12 personen. Er is professionele zorg en ondersteuning door een groepje vrijwilligers.

Bent u nieuwsgierig geworden naar wat Welgaard wellicht voor u kan betekenen en wilt u de sfeer proeven? Kom dan op 4 juli naar onze open avond in Dorpshuis Ochten, Dokter M. Van Drielplein 2, 4051 AX in Ochten.

Welgaard in de media

‘We willen dagbesteding uit de zorg trekken’, zegt Ruben Badal, oprichter van Welgaard. Margreet Terpstra schreef een artikel over het concept van Welgaard en onze visie op dagbesteding. Het volledige artikel staat in de Gelderlander van 25 mei 2018.