Gasten bij Welgaard

Ilona en Marco

Ilona en Marco zijn graag geziene gasten bij dagbesteding Welgaard in Dorpshuis Ochten. Hoewel de dagbesteding er voor beiden anders uitziet, voelen ze zich er allebei goed thuis.

Ilona: “De dagbesteding voelt als een tweede huis. Hier mag ik mezelf zijn. Er is altijd wel iets te doen, maar niets moet. Dat is zo fijn. Ik ga ook altijd met een blij gevoel naar huis.”

Marco in de moestuin
Marco is ook zeer positief: “Ik ben via de website terechtgekomen bij Welgaard. Na jaren zoeken heb ik eindelijk een plek gevonden waar ik mij thuis voel. Ik ga nooit met tegenzin hiernaartoe.”

Ook de begeleiding bij Welgaard bevalt goed bij de gasten. Ilona: “Eva, mijn begeleidster van het RIBW, heeft mij doorverwezen naar Welgaard. Met de begeleiding hier heb ik hele fijne gesprekken. Jolanda en Manja hebben allebei een luisterend oor. Ik ben zo blij dat ik hier ben gekomen.”

Gasten bij Welgaard
Gasten bij Welgaard

Het delen van ervaringen en het ontmoeten van gelijkgestemden is waardevol voor alle betrokkenen. Marco vervolgt: “Je kan hier samen met anderen open praten over je problemen en over je plezierige ervaringen. Ik heb hier een moestuin aangelegd. De kruiden en groenten worden nu gebruikt voor de lunch. En in de toekomst voor gebruik in de Lunch- en Tearoom.”

Samen aan de slag
De dagbesteding bij Welgaard is anders ingestoken dan bij reguliere zorgaanbieders. Bij Welgaard werken de gasten zelf zoveel mogelijk mee, tot groot genoegen van iedereen. Marco: “Ook vind ik het leuk om actief mee te helpen aan de opbouw van de diverse activiteiten die hier plaatsvinden.” En daar is het team van Welgaard natuurlijk ook blij mee.